Openbaar onderwijs is voor iedereen!

Stichting Openbaar Basisonderwijs West-Brabant is het bestuur van alle vijftien openbare basisscholen tussen het Haringvliet en de Belgische grens

OBO is een schoolbestuur voor openbaar basisonderwijs. De openbare identiteit is de basis voor onze visie op goed onderwijs. Vanuit deze identiteit is iedereen welkom op alle OBO- scholen: je wordt daar erkend, gekend en gehoord, ongeacht wie je bent, waar je vandaan komt, waar je voor staat of in gelooft. Hieraan willen we toevoegen dat we ook algemeen toegankelijk zijn voor kinderen met specifieke onderwijsbehoeften. Op die manier vervullen OBO-scholen een belangrijke positie in de buurt. Ieder kind dat op een OBO-school zit moet zich binnen de eigen mogelijkheden optimaal kunnen ontwikkelen. Dat betekent dat er voor ieder kind gekeken moet worden naar een passend aanbod en de wijze waarop er afgestemd dient te worden op de onderwijsbehoeften.

Andere pagina’s onder Onze organisatie:

Werken bij obo?

Wilt u ook graag een bijdrage leveren aan het openbaar basisonderwijs in West-Brabant? Overweegt u een carrière als zij-instromer in het basisonderwijs? Dan is werken bij OBO misschien wel iets voor u.  Klik op onderstaande link om de vacatures en andere mogelijkheden te bekijken.

Bekijk onze vacatures

“Een leraar moet met de hersenen
van zijn leerlingen kunnen denken”

- S.W.F. Margadant