Samen opleiden

Onze scholen leiden leraren op in de praktijk. Dat doen we samen met onze partners Avans Hogeschool en Hogeschool Zeeland. Al onze scholen nemen deel aan een partnerschap.

Wat is het precies?
Een Opleidingsschool is een basisschool waar PABO studenten het vak van leerkracht in de praktijk leren. Dit leren ze onder begeleiding en verantwoordelijkheid van een mentor (de leerkracht van de groep). Daarnaast is er op iedere school een schoolopleider. De schoolopleider heeft direct contact met de instituutsopleider van de PABO. Hij of zij leidt samen met de mentor en instituutsopleider de PABO-student op. De theorie die studenten op de PABO leren wordt herkend en geoefend in de praktijk. De schoolopleider helpt ze hierbij door samen met de groep studenten terug te kijken op het geleerde, samen lessen voor te bereiden en het koppelen van theorie aan de praktijk. Deze combinatie maakt dat de studenten optimaal het vak leren, het zogenaamde werkplek leren.

Werken bij obo?

Wilt u ook graag een bijdrage leveren aan het openbaar basisonderwijs in West-Brabant? Overweegt u een carrière als zij-instromer in het basisonderwijs? Dan is werken bij OBO misschien wel iets voor u.  Klik op onderstaande link om de vacatures en andere mogelijkheden te bekijken.

Bekijk onze vacatures

“Een leraar moet met de hersenen
van zijn leerlingen kunnen denken”

- S.W.F. Margadant