Prikkelen om te ontwikkelen

Bij OBO krijg je de ruimte om jouw volgende stap te zetten

Onderwijs: de wereld openen

De OBO-wereld is een miniversie van de echte maatschappij. Het is een veilige omgeving, waarin iedereen welkom is. Hierin bieden we gelijke kansen in een zo inclusief mogelijke omgeving. Een omgeving waarin we, vanuit een open houding, elkaar oprechte aandacht geven. Met diversiteit. Waarin we nieuwsgierig zijn om te ontdekken. Waarin we elkaar leren om bewuste keuzes te maken.

Daarom zijn we samen met de hele organisatie een traject gestart om te komen tot een nieuw strategisch beleidsplan. Hiervoor hebben we ouders, leerkrachten, KC-ers, directeuren, medewerkers van het bestuurskantoor en onze care- en stakeholders zoals de opvang en gemeenten vragen gesteld. We zijn begonnen met het herzien van onze missie, visie en kernwaarden.

Hoe willen we dat OBO er over vijf jaar uitziet? Wat zien we dan voor ons? Wat zien we kinderen doen? Vanuit dat droombeeld hebben we de kern samengevat in krachtige zinnen en unieke kernwaarden. Dit zijn de waarden waar wij als organisatie in geloven en waarvoor wij staan. Hieruit is onze eerste praatplaat ontstaan, die het overkoepelende verhaal van onze strategie verbeeldt.

Onderwijs: de wereld openen

Waarom OBO?

Bij OBO leer je jezelf kennen. Dit leven we voor door te werken vanuit passie en vakmanschap. Daarmee creëren we partnerschap met ouders en de omgeving. Je krijgt de ruimte om jouw volgende stap te zetten. Je ziet dit terug in onze kernwaarden.

Lef

Lef tonen wij doordat je bij OBO jezelf mag zijn. Anders, eigen. Vanuit een omgeving van vertrouwen is er ruimte om risico te nemen. Om te onderzoeken en te ontwikkelen. Op zowel de relatie als de inhoud.

Fris

Welkom. Bij ons leren we je met een frisse blik naar de wereld te kijken. Nieuwsgierig. Vernieuwend. Vanuit een open houding. Waarin je je laat inspireren of inspireert. Waardeert en gewaardeerd wordt. Kansen ziet en omdenkt.

Trots

Wij zijn trots. Op elkaar en op onszelf. Dat durven wij na te streven. Dat begint
bij welzijn. Er mogen zijn. Gezien en erkend worden. Dat doen we samen, want iedereen is van betekenis. En dat brengt plezier en geluk. Geeft kleur. Geeft zin.